Sokeriton ja vehnätön marja-juustokakku

Pohja:
20 g kaurajauhoa (saat tehtyä hiutaleista sauvasekoittimella)
80 g rahkajogurttia0,5 tl leivinjauhetta
5 g karppisokeria


Täyte:
purkillinen sokeroimatonta makurahkaa (200g) Skyr, Profeel ym.
20 g rahkajogurttia
10 g perunajauhoja
5 g karppisokeria
Muruseos:
15 g kaurajauhoa5 g (1tl) rypsiöljyä
5 g karppisokeria

1. Sekoita pohjan aineet ja levitä pienen vuoan pohjalle2. Sekoita täytteen aineet ja levitä pohjan päälle
3. Lisää marjat
4. Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele pintaan
Paista airfryerissa 150-160 asteessa 25 min. tai uunissa 175 asteessa. Jäähdytä kunnolla ennen herkuttelua, parasta viileänä! Makeutta voit lisätä karppisokeria ja kokeilemalla erilaisia makurahkoja. 470 kcal ja 34 grammaa proteiinia

Pesto-juustomunakas

1 kokonainen kananmuna
3-4 valkuaista
2 tl pestoa
50 g salaattijuustoa (3-5%)
1 tomaatti paloina
kourallinen babypinaattia
Suolaa

Riko kananmuna ja valkuaiset pannulle. Lisää salaattijuustokuutiot, pesto ja tomaatti. Hyydytä miedolla lämmöllä, mausta suolalla. Suolaa maltilla, koska, sekä juusto, että pesto ovat jo itsessään suolaisia. Ripottele valmiin munakkaan päälle pinaatti.

Marjapiirakka

Pohja

Banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
(1 tl karppisokeria)

Muussaa banaani ja lisää muut ainekset, levitä vuokaan. Päälle desi mustikoita ja rahkaseos:
1 prk sokeroimatonta Profeel limerahkaa tai muuta sokeroimatonta rahkaa.
1 valkuainen
1 tl karppisokeria, jos haluat lisää makeutta
Uuniin 175 astetta n. 30 min.

Omppupaistos

1 iso omena tai kaksi pientä
1 rkl sulatettua voita puoli desiä kaurahiutaleita
teelusikallinen karppisokeria
1/2 teelusikkaa kanelia

Kuutioi omppu, sekoita päällisen aineet keskenään, kasaa vuokaan ja paista n. 15-20 minuuttia. Minä paistoin airfryerissa, mutta uuni on myös hyvä.

Päälle proteiinipitoista, sokeroimatonta vaniljavanukasta niin et tule pettymään!